De laatste Colombootjes

Colombo te voet

We vertrokken rond het middaguur in alle rust naar Colombo. Door de vlotte treinrit hadden we alle tijd om een walking tour van het oude Colombo Fort te doen. Langs het oude Nederlandse hospitaal en enkele koloniale gebouwen eindigde de Tour in Pettah: een soort mini-India. Een ratjetoe aan geuren, smaken en kleuren overviel ons. We zijn weer in de grote stad!

Skybar & infinity pool

Nu het einde van onze reis in zicht is maken we gretig gebruik van de voorzieningen van ons hotel. Een dipje in de infinity pool laten we natuurlijk niet aan ons voorbij gaan. Ook een cocktail hier of daar mag tijdens een bezoekje aan de Skybar niet uitblijven. Wat hebben we het zwaar!

Galle face road

Van al dat uitrusten krijg je trek, dus we trokken er op uit en bezochten de lokale eet- en pleziertrekpleister aan het water. Tientallen streetfood tentjes en honderden struinende Lankanen zorgden voor een gezellige sfeer.

Burghers Unie

Er is een kleine maar interessante bevolkingsgroep in Sri Lanka: de Burghers. Je raadt het al, nazaten van den Hollanders! In Colombo zit een vereniging waar ze naast een koloniaal clubhuis ook een en andere traditionele lekkernijen bieden in het toepasselijk genoemde VOC Café. We namen de Lamprais (lomprijst), een soort pakketje met allerlei zoete prakjes. Een beetje vreemd, maar wel lekker!

De tijd vliegt!

En wij ook! Het zit er op. Pieken en dalen, maar we moeten morgen echt weer naar huis. Dag Sri Lanka, stutti!