Sunshine Reggae

Udawalawe safari

Vanuit Ella rond het middaguur vertrokken met een privéchauffeur, die ons via een safaripark naar de kustplaats Tangalle bracht. Onderweg een snelle stop bij een prachtige waterval en voor een lokale lunch.

Aangekomen in Udawalawe direct de Jeep in, geen tijd te verliezen! Het ziet er stormachtig uit en in de verte veel donder en bliksem, maar gelukkig geen regen. Helaas ook geen olifanten, behalve twee kleintjes. Verder wel veel tropische kanaries, twee arends, ontelbaar veel pauwen en leguanen.

Kikker in je bil

In Tangalle checkten we in bij een Duits Ayervuda retreat. Zoals alles in Duitsland zag het er strak uit, en konden we tot aan de boter en specifieke fruit wensen aangeven wat we bij ons ontbijt wilden eten. Uiteraard vormgegeven in een strak formulier met allemaal af te vinken opties. Beetje jammer dat we vervolgens gewoon maar wat kregen bij het ontbijt, ook al was het allemaal lekker. Het ronde bed in onze kamer zorgde voor veel hilariteit, maar de betonnen rand zorgde ook weer voor een aardig blauw scheenbeen bij Kelly.

Midden in de nacht even plassen bleek wat avontuurlijker toen er een grote kikker de pot als persoonlijk vijvertje had geannexeerd. Na enig nachtelijk gestommel de kikker uitgezet en de verdere dag telkens het potdeksel dichtgedaan. De volgende nacht weer een plasje nodig: licht aan, potdeksel omhoog… En ja hoor, deze kikkers kunnen door muren lopen. Hij staarde ons aan alsof we als ongewenste gasten zijn huiskamer binnenstapten. Nooit geweten dat kikkers zoveel emoties hadden!

Sunshine & Reggae

Eindelijk chillen aan het strand van Tangalle! Na eerst de lokale vissers geholpen te hebben hun net binnen te halen, zakken we onderuit op een strandbedje met een versgeperst fruitsapje ter hydratie. In de verte zien we dat een groot podium wordt opgebouwd, en na wat navragen blijkt het grootste reggae feest van Sri Lanka zich die avond op het strand af te spelen. Dat kunnen we niet missen natuurlijk! Overdag én s’avonds op het strand doorbrengen dus, met de voetjes in het zand en de zee meezingen met Bob Marley en enkele welbekende lokale reggaehits. Wat een fijne dag!

Parade en beachhoppen

Uitbrakken op het strand, dat klinkt ideaal toch? Precies ons idee, dus met een scootertje de Lankaanse wegen een stukje (on)veiliger gemaakt. Tijdens het rijden kwamen we een hele lange parade tegen waar we een tijdje voor zijn gestopt. Het bleek een heilige boeddhistische dag te zijn en dus was alles uit de kast getrokken, ook voor de olifant.

Na de verassingsparade vertrokken we naar het strand om nog even verder uit te brakken.