Oud en nieuw naar de Galle

Na een paar slechte nachten maar twee heerlijke stranddagen besluiten we dat we klaar zijn voor onze volgende stop: nieuwjaar vieren in dé badplaats Mirissa! Maar na heel veel online speurwerk blijkt Mirissa niet klaar voor ons; er is nergens meer een fatsoenlijke kamer zonder kikkers te krijgen…

We besluiten dus dit gedeelte over te slaan en direct met de lokale bus door te knallen naar het historische plaatsje Galle, om binnen de muren van het oude Nederlandse fort het nieuwe jaar in te luiden. Oud en nieuw in Nederland, maar dan anders!

Hier hebben wij geen lak aan!

Doodmoe strompelen we door de straatjes van Galle naar onze kamer in een mooi klein boutique hotel. Eenmaal binnen blijkt er een surprise party aan de gang: onze kamer zit vol kakkerlakken!! En niet van die kleintjes rond een afvoerputje in de douche, nee van die lekker dikke en pijlsnelle kakkerlakken onder en op het bed. Welkom in 2019!

Ok, if you can’t beat them, join them. Dus ook wij schieten pijlsnel heen en weer. Snel de backpacks op stoelen en tafeltjes, alle kieren en gaten dichtstoppen met kussenslopen en met slippers en kop en schotel achter de kakkerlakken aan! Eenmaal veilig kruipen we onder de klamboe en bellen naar het thuisfront voor een Happy Newyear. In mijn ooghoek zie ik wat fladderen…het zal toch niet… maar jawel, een nieuwe kakkerlak zwaait ook nog even naar paps en mams! Gelukkig want anders hadden jullie het vast nooit geloofd?!

Op verkenning

De volgende morgen direct de tassen ingepakt en na een paar uur hevige strijd met de gestoorde eigenaar (echt waar) (waarom? we hadden helaas 2 nachten geboekt), krijgen we een andere kamer en kunnen we dan eindelijk Galle verkennen. We verwennen onszelf vandaag met alleen maar rond eten: pannenkoeken en pizza! Poeh, even bijkomen hoor!

Give me more!

Toch hebben we het idee dat we nog niet genoeg dieren van dichtbij hebben gezien, dus boeken we een whale watching trip. In alle vroegte gaan we op pad en bemachtigen we uiteindelijk twee plaatsjes op de grond voorop de boot: een topplek!

We zien zowaar walvissen en ook nog een enorm schattige groep baby dolfijnen die naast de boot komt zwemmen. Wauw!

We hebben de smaak te pakken en besluiten naar Hikkaduwa te gaan voor meer onderwater wildlife, wat tot nu toe een groter succes is dan aan wal… We zijn benieuwd!