Plannen met uitzicht

Plannen met uitzicht

En wat een uitzicht: vanuit het pand van de failliete V&D zijn we de eerste planning aan het maken voor onze reis door Zuid Afrika. En aftellen, dat doen we ook. Tenminste, ik doe dat. Kelly krijgt elke dag te horen hoeveel nachtjes het nog slapen is eer we in het vliegtuig zitten. Elke dag is het weer een nachtje minder, en elke dag bedankt ze me voor het herinneren. Nu het dan plots 2016 is komt die vlucht toch eindelijk dichterbij!

Een pittig stukje rijden

Aangezien we nog helemaal niets hebben gepland is het hoog tijd om toch eens invulling te geven aan de reis. De road-trip door Roemenie beviel ons erg goed en dus kijken we uit naar het doorkruisen van ZA in onze gehuurde Honda Jazz. De directe route is zo’n 1.400km, maar wij nemen drie weken de tijd om deze afstand (met een goede omweg) te overbruggen.

De directe route

Het fijne aan het plannen van een reis is dat je tegenwoordig alles online kunt uitzoeken. Totdat je merkt dat je totaal en compleet verdrinkt in het aanbod van informatie. Een overdosis noemen ze dat volgens mij. Op het hoogtepunt had ik 23 tabs open over de verschillende hiking routes langs de Garden Route. En dat is een stukje van zo’n 100km. Even snel uitgerekend zou ik dus 322 tabs moeten openen om de hele (directe) route te kunnen plannen.

Een voorbeeld van tabs

Daarnaast hebben we dan nog een Capitool reisgids. Erg leuk en eigenlijk veel beter dan de Lonely Planet’s waar ik vroeger bij zwoer. Maar, het is alweer zo’n informatiebron.

We hebben het maar zwaar hier, met dat uitzicht over Haarlem.

Nog een kopje thee, schat?