Eerste indrukken

De vlucht

Rond 12 uur richting Schiphol. Knokploeg Kromhoutjes stond ons op te wachten, gelukkig alleen om te zwaaien. Kopje koffie en een bammetje van huis later door de douane heen. Zonnebril gescoord: klaar voor de zon!

De vlucht naar Londen was een ‘piece of cake’, het vliegtuig ook een gebakje vergeleken met de reus waar we hierna in vlogen. De machtige Airbus A380 zag er helaas van binnen minder indrukwekkend uit. Eigenlijk merkte je weinig verschil. Plus Kelly kreeg haar bestelde cola’tje maar niet!

De autorit

Aangekomen in Johannesburg verliep de douane soepeltjes en gingen we richting huurauto. Prachtigding, een Nissan Almera (ofzo), echter de sigarettenaansteker gaf geen stroom. Knap lastig om dan je navigatie (per telefoon) de hele dag van stroom te voorzien. Terug met dat ding! Een gekloonde Nissan later en we gingen op pad. Aan de linkerkant van de weg. Met het stuur rechts. Gillend van het lachen (en de doodsangst) vol gas richting Hazyview. De reis liep voorspoedig, totdat…

Gepakt!

Het bord ‘Sabie River Lodge: 2km‘ doemt uit de mist bosjes op en Erik geeft nog een laatste dot gas om de eindstreep te halen. Uit de bosjes stapt een donkere meneer met een erg officieel pak: we zijn geflitst. Een dikke 6 km/h over de maximaal toegestane snelheid van 60. Na een gesprekje en een snelcursus ‘voordoen als een naieve toerist‘ kregen we een waarschuwing van de boze politiemeneer die vanuit een beschaduwde stoel de scene aanschouwde.

Sabie river

Dan toch: de veelbesproken lodge! Een fantastische lokatie aan de Sabie Rivier, met een gaaf uitzicht vanaf de veranda en een buitendouche (naast de standaard ‘binnen’-douche, uiteraard).

En de wekker ging om..

Vijf uur ‘s ochtends, toch Kelly? Of had je per ongeluk je wekker om 10 voor 6 gezet? Gelukkig hebben we altijd twee wekkers, anders hadden we de jeep gemist naar het Kruger Park. Tenminste, het ritje was overboekt. Hebben wij weer! Uitendelijk kwam het goed: It’s safari time!

Sunrise safari

Vanuit een superveilig volledig open voertuig tot een uur of 2 rondgereden door het wereldberoemde Kruger Park. We hebben ze allemaal gezien, behalve het luipaard. Wel de revue gepasseerd: Olifanten, krokodillen, nijlpaarden, zebra’s, waterbuffels, leeuwen (met prooi), giraffe’s, impala’s, bavianen, witte neushoorns, hyena’s, wilde honden, koedoe’s, arenden, wrattenzwijnen, bosbokken en een konijn.

kruger1

kruger2

kruger3 kruger4 kruger5

Sunset safari

We waren bij terugkomst verkocht en besloten onze avondsafari een dag te vervroegen. Ook hier kwamen we niet zonder lege handen thuis, onder andere: Witte neushoorns van zeer dichtbij en een uitzonderlijk grote kudde zebra’s. Erg, erg gaaf.

kruger6

Morgen gaan we het park in onze Nissan betreden. Note to self: in het park wordt ook geflitst (echt!!).