Rije rije rije in een Nissan

Self drive safari

Na de fantastische game drives met Willem en Douglas, besloten we nu echt zelf wild te gaan spotten in het Krugerpark. Met een wildlife boekje in het Zuid-Afrikaans op zak (are you sure you don’t want English? Sure? Really?) reden we het avontuur tegemoet. Wat een mooi en vooral enorm park. Door de droogte helaas veel dorre stukken, drooggevallen rivieren en ook dode dieren… Maar dat zetten we natuurlijk niet op de foto!

Hoogtepunten van de dag waren wel het rijden door totaal verlaten stukken Krugerpark met immense vergezichten, eindelijk nijlpaarden buiten het water gespot als ook een luipaard heel in de verte. Daarnaast ook nog een lekker stukje Kuduworst gegeten. Om ze vervolgens weer zo mooi en speciaal te vinden dat we ze toch weer fotografeerden…

kruger_2_2 kruger_2_3 kruger_2_5 kruger_2_4 kruger_2_1

Hit the road!

Na een braai bij onze lodge en een goede alweer korte nachtrust verder, zaten we zowaar als eersten aan het ontbijt; vandaag 10 uur rijden om voor het donker in Bloemfontein te geraken.

Ook hier weer prachtige vergezichten met af en toe geen stip aan de horizon. Plaatsen als Welkom en Vergunning komen voorbij en op de een of andere manier voelt het toch wel een beetje vertrouwd om zulke Nederlandse namen tegen te komen. Maar voor de zekerheid toch maar die autodeuren op slot wanneer we in een opstopping terechtkomen.

Bloemfontein

De hoofdstad van de Vrijstaat en tevens de juridische hoofdstad van Zuid Afrika. Een plaats die we uiteraard met zorg hebben uitgekozen, niet alleen als stopover voor de volgende bestemming… We hebben dan ook het Anglo-Boer War Museum bezocht, zeer interessant om meer over de Boer Oorlog te weten te komen.

Ook het boodschappen doen was een hele ervaring. Want geef je degene die je boodschappen ongevraagd in een tasje doet nu fooi of niet? En zoja, hoeveel dan? Het blijft lastig hoor, op vakantie zijn!

bloemfontein