Kandyland

Bussen

Op tijd wakker en naar het busstation. Via een transit in Kurunegala na zo’n 4 uur beland in Kandy. Met tuktuk en Google maps het hotel weten te vinden. Offroaden met een driewieler kan blijkbaar gewoon! Door de supervriendelijke host rondgeleid, meteen tig keer gestoken bij de rondleiding door de Spice garden van ons guesthouse: extra deeten dus! Kamer had geen mogelijkheid tot ophangen klamboe dus we kregen een upgrade naar een prinselijke kamer met hemelbed.

Kandy verkennen

Volgende dag op pad naar de binnenstad van Kandy. Het weer zat mee, af en toe een spatje, maar het was ideaal ronddoolweer.

Lokale markt

De lokale markt had alle geuren en kleuren die je verwacht van een Aziatisch land: veel kruiden, rijst, vers fruit, vis en natuurlijk grote stukken vlees. En uiteraard een penetrante afvallucht…

De witte Boeddha

Na de stadsmarkt doorgelopen naar een uitkijkpunt over de stad. Heel toevallig ook de plek waar een gigantische witte Boeddha uitkijkt over de glooiende bergen.

Gouden tand

In de avond naar het Poya-ritueel gegaan in de boeddhistische tempel van de gouden tand. Op blote voetjes, heel druk, veel harde trommels, maar een hele beleving! (Het ritueel: twee keer per dag wordt een bewaard gebleven tand van Boeddha getoond. De locals staan massaal in de rij om langs de tand te lopen en bloemen en andere offers te brengen.)