Struinen door de tuinen

Snotapen

De volgende ochtend worden we wakker van lawaai op het dak… aapjes! Ze maken het goed door bij het ontbijt een beetje in de bomen voor ons te spelen. Met wat eekhoorntjes en tropische vogels erbij is het helemaal genieten van een Sri Lankees ontbijt.

Tuk tuk

Het regent dus we dutten tukken nog wat en gooien onze reis een beetje om voor de volgende dagen (ivm hevige regenval). Dan klaart het ineens weer op en springen we in de tuk tuk! We zijn tuktuks in Azië wel gewend maar het is hier toch wel iets meer chaos, je kunt maar beter lekker naar alle levendigheid op straat kijken dan naar het verkeer. Ach, wij houden ervan!

Tea my dear?

De eerste stop is een kleine lokale theefabriek. We krijgen een korte rondleiding en kunnen daarna wat thee proeven. Lekker hoor, maar wij gaan snel weer door naar de volgende stop nu de zon nog schijnt!

Botanische Tuinen

De volgende stop zijn de Koninklijke Botanische Tuinen van Kandy. Het is een feestdag vandaag dus er zijn ook veel locals. Hebben zij even geluk: prachtige flora én blanken als attractie!