Myanmar in een notendop!

Myanmar in een notendop!

IMG_1589   IMG_2162

Oké, we moeten het nu wel bekennen: onze eerste maand reizen was af en toe best even bikkelen. Allebei continu ziekjes en uiteindelijk ook doodop. Ons favoriete liedje was dan ook al een paar weken ‘helemaal naar de kloteee’. En toen stonden we alweer voor de volgende uitdaging: 2 weken naar Myanmar. Gelukkig gaf de verandering van omgeving ons weer nieuwe energie, en hebben we de eerste dag in Mandalay direct fietsen gehuurd om de stad te verkennen.

IMG_1811     IMG_2268

De tweede dag bracht ons helaas de welbekende bijverschijnselen van de malariapillen waardoor we tot onze hotelkamer (/toilet) waren veroordeeld. Dapper probeerden we de dag erna een tour met de taxi langs bezienswaardigheden in de omgeving te maken, maar heuvels opklimmen en in een paardenkar over hobbelige zandwegen rijden bleken toch iets te veel van het goede… Gelukkig snapte onze taxichauffeur het woord ‘toilet’ en bracht hij ons naar een boeddhistisch ziekenhuis waar we naar het toilet mochten. Alleen toch jammer dat onze vraag naar een WESTERN toilet net iets te moeilijk Engels was voor onze chauffeur…

IMG_2221        IMG_22682
IMG_2384

Gelukkig waren we drie dagen later iets opgeknapt zodat we het aandurfden om een hobbelige busrit van 6 uur naar Bagan te maken. Met een kotsende baby aan de ene kant en vis etende locals aan de andere kant, hebben we de reis overleefd en konden we het met pagodas (tempels) overgoten Bagan bewonderen. Het is een erg stoffig plaatsje met ontzettend mooie uitzichten, vooral vanaf de pagodas. Een hoogtepunt was een zonsondergang vanaf een grote pagoda -samen met nog zo’n 100 andere Chinez… euh touristen, dat wel.

 

IMG_2468     IMG_2492

IMG_2589     IMG_2527

Nog hoestend en proestend van al het stof in Bagan (en van de malariapillen), kwamen we rond 4 uur ‘s morgens aan in het ijskoude Nyuangshwe. Gelukkig hadden we na een uur lopen al een hotel gevonden dat open was! Inchecken was echter pas vanaf 13u dus ja… dan maar een boottocht maken op het Inle Lake om de zonsopgang te zien! Werkelijk fantastisch. Onze boat driver bracht ons daarna naar verschillende plekken langs het enorme meer, met als hoogtepunt een uitnodiging van locals voor thee en tofu crackers toen we zelf ergens een klein dorpje in liepen. De dag erna hebben we onszelf zadelpijn en bloedende tenen bezorgd door zelf met de fiets de omgeving te verkennen over landweggetjes; tijd om weer naar Mandalay te gaan!

IMG_2654

In Mandalay hebben we gewoon de hele middag besteed aan het vinden van een leuk souvenir. Reizigerstip van de week: altijd direct kopen als je iets ziet en nooit denken ‘dat kopen we wel de laatste dag’…! Nu hadden we veel te veel lokaal geld over en moesten we wel whiskey en champagne kopen op de luchthaven, zonde toch?! 😉

Inmiddels zijn we weer veilig en eindelijk redelijk gezond in Bangkok en zijn we klaar voor onze volgende bestemming: Chiang Mai en omgeving! We gaan er weer tegenaan, zin in!