Ter land, ter rivier en ter straat

Ik zeg jet, jullie zeggen lag! Jet! Lag! Je begrijpt al, we hadden het dus moeilijk vanochtend. Toch sleepten we onszelf uit bed en de klamme straten van bruisend Silom in (onze wijk). Begin de dag goed met een tosti, is het motto van de 7-eleven, de plaatselijke buurtsuper die elke 50 meter een filiaal heeft. Die viel tegen, dus tijdens de wandel naar de rivier een food court tegengekomen waar we na 4 jaar weer een echte Pad Thai hebben gegeten!

Hierna met de bus-boot (oranje lijn) naar Nonthanburi gegaan, een trip van een klein uur. Heerlijk om Bangkok weer vanaf het water te zien! Drukte op de kade, drukte in het water en drukte op de boot. Echt een gekkenhuis. Aangekomen in het noordelijke district even de boel verkend en, uiteraard, wat lekkers gehaald. Dit keer bij een bakkertje voor 22 Baht (60 cent) een chocolade muffin en een gebakje gehaald. Heerlijk (ook de prijzen)!

Met dezelfde boot terug, nu uitgestapt bij Ratchawong. Via zigzaggende steegjes beland in Little India, waar we een Imporium bezochten met prachtige stofjes, jurken, pakken en Indiase snuisterijen. Toen was het wel weer tijd voor een hapje. Punjab sweets dus. Kelly was er geen groot fan van (behalve de Samosa), bij Erik ging het er in als koek.

Hierna vervolgden we onze weg naar de eindbestemming van vandaag: Chinatown! Het oneindige doolhof van marktjes, winkeltjes en kraampjes verraadde ons al gauw dat we dichtbij waren. We kwamen wat vroeg aan om meteen te dineren dus zijn we aangesloten bij een rij voor een opbouwend straattentje. We hadden geen idee wat we zouden krijgen, maar als zelfs de locals in de rij staan…! Het bleken een soort zoete broodjes te zijn, legendarisch in binnen en buitenland. En wij hadden er mooi 6 om op te smikkelen! Eerst wat street food in ons buikje, dus langs de weg een restaurantje gevonden waar we tussen de zwetende Thai, en met Birmese bediening (!), een maaltje nuttigden. De wandeltocht naar huis onderbraken we telkens om een zoet broodje te eten. Heerlijk, zo’n huwelijksreis!!