Vliegen, slapen, zweten

1

De vlucht

Wat kun je zeggen over een 12 uur durende vlucht met EVA Air? De maaltijden bestonden grotendeels uit rijst, de selectie films en TV-series grotendeels uit aziatische hits, en Kelly heeft veel tukjes gedaan (Erik niet). Bij aankomst bood de douane geen weerstand en konden we ons als ezels met volle bepakking in Thailand wanen.

Naar het hotel

Zoals Erik altijd zegt, de techniek staat voor niks. In het verre Haarlem via Google Maps de routebeschrijving in het Thaise OV printen was een top idee. Behalve was er iets met een station, dat een naam had wat ergens op het printje stond. Was dat nou waar we heen moesten? We zijn er nu, naar buiten? De kaart klopt niet. He? Met hulp van een aantal locals en een vlotte rit met de Skytrain toch in het hotel aangekomen.

2

Hotel

Een eerste observatie als je vers uit het vliegveld een Thais hotel binnenloopt: Airco. Verder een nette kamer waar we een eigen draai aan hebben gegeven. Geen fotolijstjes, maar een prachtig ANWB muskietennet. Ook gezellig!

3

Sukhumvit

Na inchecken, opfrissen en moed inpraten het wilde Bangkok ingegaan, de wijk Sukhumvit om precies te zijn. Volgens de britskolonialindische manager van het hotel een paar Soi’s (straten) verderop heerlijk streetfood voor een prikkie. Wij zeggen doen, dus ook gedaan. Heerlijk eerste happen écht voer naar binnen gewerkt met een Singha bier als afronding.

Myanmar visum

Hier schrijft Kelly een stukje over.

4

MBK Foodcourt

Een zeker guidebook heeft ons naar het bekende MBK center gelokt om op de 5e etage bij de Food Court culinair Thai Fusion te lunchbrunchpredineren. Erg lekker, al wat prijzig.

5

Chinatown

Na uitgerust te zijn met de Skytrain en MTR naar Hua Lompong station, een eerste sprong naar ons doel: Chinatown. Kaart in de hand en voor we het doorhadden liepen we door flitsend Chinatown, een orgie van neon, eten, taxi’s en durian fruit. Hier een heerlijk hapje Chinees genuttigd en onze reis vervolgd.

Little India

Als toetje wilden we ons storten op heerlijke Indiase zoetigheid, maar een rondje Little India bracht ons naast zwerfkatten en zwervers vooral zere voeten (van het lopen).

Visum regelen poging 2

Hier schrijft Kelly een stukje over.

6

Boot

Na de bezwete peentjes achter ons te hebben gelaten naar de rivier gelopen en met de boot naar No 13 pier Thaphra Athit. Direct door naar het befaamde Khao San Rd (idiot street) voor smoothies en een hapje streetfood. Lekker!

8

Ticket naar Krabi

Na ons bord te hebben schoongelikt en een tijdje aan Ratchadamnoen Klang op verschillende bussen te hebben gewacht bevonden we ons in de 516 naar … ehh, het busstation (hoopten we). Gelukkig is Bangkok tot nu toe erg barmhartig en aanschouwden we na 30 minuten het magistrale Southern Bus Station. Binnen een half uur stonden we buiten met twee bustickets naar Krabi. Ik zeg Gamma.

Visum regelen poging 2 deel 2

Hier schrijft Kelly een stukje over.

7

Sukhumvit

Na deze zweterige dag waren we blij, na een tussenstop in het hotel te hebben gemaakt, een zalige Pad Thai op Sukhumvit Soi 38 te verorberen (en twee smoothies voor Kelly).