Garden route adventures

Knysna forest

Na ons wilde avontuur op Robberg besloten we het de volgende dag maar wat rustiger aan te doen; een wandeling van 3km in het beschutte bos van Knysna zou ons vast geen windeieren leggen! Vol goede moed gaan we op pad en na wat verwarring over wat we nu eigenlijk moeten betalen als buitenlander (uiteindelijk 1/3e van het eerder genoemde bedrag door de vriendelijk kijkende bewaker), verruilen we onze slippers voor de wandelschoenen. Na 500 meter zijn we doorweekt van het zweet en zit ons gezicht vol spinnenwebben. Hier is een bos nog echt een bos. Even later zit er opeens een onbekend groot insect op het smalle pad. En wij mogen er niet langs, zo maakt hij ons duidelijk. En we zien waarom: hij heeft een grote spin gevangen en wil deze voor geen drupje honing kwijt. Het is namelijk de ‘tarantula hawk wasp’! Na ons 3x te hebben aangevallen, weet Erik hem eindelijk duizelig te slaan met zijn hoed en rennen we verder. Nu we 1 km verder zijn, staan we even stil voor wat water. Om direct verrast te worden door een slang die wegglijdt naast onze voeten; rennen maar weer! Wanneer we daarna nog een slang tegen komen, gaan we in record tempo richting uitgang. De 1,5 uur durende wandeling hebben we in minder dan 1 uur voltooid.

Brenton on Sea

Ons naar (angst)zweet ruikende shirtjes hangen we uit het autoraam te drogen en we besluiten naar Brenton on Sea te rijden: een mooi stukje strand naast Knysna. Daar aangekomen ploffen we neer bij de beach lounge met een cocktail en een boek. Met de woeste golven op de achtergrond is dat wel avontuur genoeg voor vandaag.

brenton-on-beach1

Mosselbaai

Na weer een beklemmende nacht in onze kamer zonder airco, staan we vroeg voor onze dagtrip, onder andere om het laatste stukje van de Garden Route te rijden. Het is inderdaad erg groen, maar al met al is het niet wat we ervan verwacht hadden. Aangekomen in Mosselbaai bezoeken we het Bartholomeas Dias Museum. Hij was de eerste blanke (Portugese) man die vanaf zijn zeilschip voet aan wal zette in Zuid Afrika.

mossel-baai2

Oudtshoorn

Na zoveel informatie hebben we honger gekregen en gaan we door naar onze volgende stop: Oudtshoorn. Hier zien we talloze struisvogelboerderijen en stoppen we uiteraard om er eens 1 te proeven… werkelijk heerlijk!

oudtshoorn1 mossel-baai1

Na regen komt…zonneschijn: Capetown

Inmiddels zijn we allergisch geworden voor regen dus als de volgende ochtend blijkt dat het toch wel erg hard druppelt, pakken we onze spullen en gaan we richting … Kaapstad! Na ruim 3 uur in de stromende regen te hebben gereden (aquaplaning for life!), rijden we langzaam het zonnetje weer tegemoet. Nog eens 3 uur later zien we de Tafelberg opdoemen. Capetown here we come are!