Op Goeie Hoop!

Eerste indruk

Wat direct opvalt wanneer je Kaapstad komt binnenrijden zijn de Tafelberg (en Lion’s Head) en de enorme townships. We hebben onderweg al veel bergen gezien, maar niet een die zo hoog boven de stad uittorent. En ook townships hebben we eigenlijk overal wel gezien, maar hier is het één massa aan elkaar gebouwde golfplaten.

Harbour House

We besluiten de volgende dag goed te beginnen met een lunch in het Harbour House in Kalk Bay. Het is ons aangeraden om het mooie uitzicht en de goede vis. Niets is minder waar, we krijgen een mooi tafeltje met uitzicht op Indische Oceaan en het zeebanket voor twee is heerlijk. Als toetje worden we nog getrakteerd op wat zeehonden.

kaapstad2

Pinguins

Iets verderop ligt Boulders Beach met een hele pinguinkolonie. We besluiten ze met een bezoekje te vereren en worden hartelijk ontvangen (wat een lucht!) door de kleine en oh zo schattige beestjes.

En nee, dit is niet bewerkt met photoshop or whatsoever!

pinguin

kaapstad3

Kaap de Goede Hoop

Langs een mooie kustroute rijden we door naar het meest zuidwestelijke puntje van Zuid Afrika: Kaap de Goede Hoop. Uiteraard ook hier weer wat Rand neertellen voor het natuurgebied maar het uitzicht dat je uiteindelijk hebt, is het meer dan waard. En toch ook leuk om te zien waar die Bartholomeus nou zijn boot had verlaten om als eerste blanke Zuid Afrika te betreden.

kaapstad4

kaapstad5

kaapstad6