The Arab solution

umlambo1

Umlambo

Zo, even een ontbijtje aan de Sunday’s rivier in de Sunday’s River Valley. Geen slechte manier om onze dagen nabij het Addo elephant park te starten. Onze verblijfplek heet Umlambo, naar de Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder geen idee wat het betekent. Een prachtige cottage aan de rivier, ongeveer 15 minuten van de hoofdweg gelegen over een veringbeproevend terrein: blij dat we dit niet met de Panda doen. Kayakavonturen en mooie sterrenhemels zijn hier bij de prijs inbegrepen.

umlambo3

umlambo2

Addo

Het Addo elephant park is een reservaat waar men olifanten kweekt. Tenminste, na het uitgestrekte Kruger Park (met inhoud) hebben we verder niet veel meegekregen van de verdere diersoorten, behalve her en der een wrattenzwijn, bok/hert/gewei-dier of zebra. Niet dat de olifanten niet prachtig zijn, wat dat betreft meer dan een bezoek waard.

addo2addo1

Quadrijden

Bij gebrek aan tweewielavonturen stemden we beiden in met een offroad-ervaring op Quads. Een hele gave ervaring, bijna een reden om ergens buiten te gaan wonen (en een Quad te kopen voor modderrally’s).

quad1 quad2

Robberg (Plettenberg Bay)

Ondertussen beland in Knysna (“Nice-na”), aan de tuinroute. Hier ons eerste avontuur meteen een voor de boeken: Het robberg reserve, vlak bij Plettenberg Baai. Gek genoeg mist en wind op de dag dat wij dit woeste schiereiland willen bewandelen. De 10km klonk ons als een makkie in de oren: niets was minder waar. Na de punt (“The Point”) bereikt te hebben wachtte ons een uit Lawrence of Arabia genomen beproeving, met heftig klauteren en een plotseling doorbrekende zon die ons deed improviseren om onze verbrande hoofden te bedekken. De duitse man aan het einde van de wandeling wist het perfect onder woorden te brengen:

Ah, you forgot your hats? I see: the Arab solution!

robberg1 robberg4 robberg3 robberg2