Seal the deal

Neighbourgoods Market

Begin je dag met een stevig ontbijt tussen de huismoeders, harige hipsters, hete boereworsten en andere heerlijke hapjes. Dat is wat we dachten toen we neerstreken op de zaterdagse Neigbourgoods Market, bekend in alle windstreken van district Woodstock. En lekker dat het was! De score: Een broodje gebakken kip en tzatziki, pannenkoek met Nutella(c)TM en een flamkuchen als toetje. Ze hadden zelfs bitterballen, maar dat ging iets te ver als ontbijt (alhoewel ondergetekende ze biiiiijna had genomen). 10 Rand voor de parkeerzwerver en we waren onderweg naar Hout Baai.

kaapstad_market

Tussen de zeehonden

Na het stevige diner ontbijt waren we klaar voor het spannende uitstapje van de dag: Snorkelen met zeehonden! Het op de westelijke helft van het Kaapse schiereiland gelegen Hout Baai was onze bestemming, want daar meerde onze speedboot aan. Hier aangekomen direct volledige wetsuits aan (wetsuit+muts+laarzen+handschoenen) en vol gas de baai uit richting het Duiker (“Doik-ewr”, blijkbaar..) Eiland, waar de grote zeehondenkolonie zich bevond. Eenmaal aangekomen hebben we meer dan drie kwartier in het steenkoude en zeer zoute Atlantische water de Kaapse Zeehonden van dichtbij kunnen aanschouwen. Zo dichtbij, dat ze naar je hand zwommen om zich te laten aaien en hapjes van de camera probeerden te nemen. Een fantastische ervaring, alleen al om de scheut lauw water die bij terugkomst op de boot in onze wetsuits werd gegoten; alsof je in je schoenen hebt geplast.

kaapstad_zeehonden2 kaapstad_zeehonden3 kaapstad_zeehonden1

Atlantic sunset

De tafelberg lonkte al naar ons vanaf het moment dat we Kaapstad binnenreden. Toch hebben we onze eerste Kaapse zonsondergang hier niet meegemaakt: de rij voor de kabelbaan was Efteling-waardig. We besloten naar Signal Hill te gaan, waar nog dagelijks kanonnen worden afgevuurd om de middag in te luiden. Wijntje, slaatje en een uitzicht waar je “u” tegen zegt. Aan de ene kant de veruitstrekkende oceaan en aan de andere kant de weelderige lichtjes van Kaapstad.

kaapstad_sunset1 kaapstad_sunset2 kaapstad_sunset3 kaapstad_sunset4 kaapstad_sunset5

Walking tour

De volgende dag was het winderig. Zo winderig dat alle enkelglasramen en -deuren kletterden bij elke zucht wind. Een ideale dag om onze vaste traditie te doen: Free walking tour (excl fooi). Ook in Kaapstad was het een zeer interessante beleving, een stad waar je zo 3 weken kunt doorbrengen en nog niet bent uitgekeken.

kaapstad_walkingtour3 kaapstad_walkingtour4 kaapstad_walkingtour1 kaapstad_walkingtour2